skip to Main Content
Wat Is De Pagespeed Van Je Webwinkel?

Wat is de pagespeed van je webwinkel?

Als je een webwinkel hebt waar je producten verkoopt dan is het belangrijk dat de webwinkel snel is, ondanks dat er honderden bezoekers je webwinkel bezoeken. Het bestellen moet namelijk zo soepel verlopen om ervoor te zorgen dat je een uitstekende conversie behaald. Voor een klant is het dus heel vervelend als de klant secondes moet wachten voordat de pagina geladen is. Uit onderzoek is gebleken dat de conversie zeer hard keldert als bepaalde pagina’s na 3 seconde nog niet geladen zijn. Bijna 40% van de websites zijn gebouwd met WordPress en WordPress is over het algemeen erg traag. Het is dus belangrijk om te kijken hoe je de pagespeed kan verbeteren. 

Pas nieuwe technieken toe 

Als je een WordPress website hebt die traag is, dan heeft dat in veel gevallen te maken met dat de achterkant, de server dus, oude technieken gebruikt. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een Apache webserver in combinatie met MySQL. Dit zijn zeker stabiele technieken, maar het is ouderwets en dus niet meer geschikt voor nu. Je zou het beste kunnen kijken naar een Litespeed Webserver in combinatie met MariaDB. Deze technieken kunnen een website vele malen sneller maken, vooral als je ook server-side caching en webbased caching kan aanbieden. 

pagespeed

Laat de snelheid optimaliseren  

Litespeed, MySQL, etc. Het zijn allemaal termen waar je als eigenaar van een webwinkel geen verstand van hebt. Er moet veel gebeuren om de snelheid van je webwinkel te laten optimaliseren en als je daar geen verstand van hebt en het zelf gaat doen, dan kan er veel mis gaan. Je kan daarom het beste de snelheid van de website laten optimaliseren door een marketingbureau. Ze hebben de middelen, ervaring maar ook het personeel om je webwinkel snel te maken.

Back To Top